Scherming

Omdat de scherminstallatie een grote invloed op het kasklimaat heeft, worden aan scherminstallaties steeds hogere eisen gesteld.

Omdat de scherminstallatie een grote invloed op het kasklimaat heeft, worden aan scherminstallaties steeds hogere eisen gesteld. De scherminstallatie moet goed en nauwkeurig sluiten, een klein schermpakketje hebben. Voor de vochtafvoer is de precieze instelling van een vochtkier zeer belangrijk. De betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van de aandrijvingen en eindbegrenzing worden steeds belangrijker. Door vele jaren ervaring en continu ontwikkelen, is een uitgebreide range aandrijvingen ontstaan. Voor de verschillende trek-duw schermen, draad- en rolschermen heeft Huima Specials de juiste aandrijving.
Speciaal voor grote kassen heeft Huima Specials een uniek aandrijfsysteem ontwikkeld om zeer grote scherminstallaties (oppervlaktes tot 4 Ha!) met 1 motor te bedienen.
 

TWINWANDSYSTEEM

Om een gelijkmatiger klimaat te krijgen worden kassen steeds groter en hoger, waardoor de rolgevels ook steeds langer en hoger worden. Dit vereist dat ook de motoren steeds krachtiger moeten worden. Dit vergt grote aandrijfkrachten en hiervoor heeft Huima Specials een nieuwe serie betrouwbare twinwandaandrijvingen ontwikkeld. Deze twinwandaandrijving heeft een speciale vorm gekregen. Bij rolgevels evenwijdig aan de goot en de aandrijving in de kopgevel, blijft deze binnen de kolommen van de kopgevel. Deze constructie is ruimtebesparend en het doek dicht redelijk af op de kolom, waardoor afdichtstroken niet nodig zijn. Als de rolgevel te lang wordt voor één wikkelbuis, kan de motor in het midden worden gemonteerd. De aandrijving blijft ook dan bijna geheel binnen de kolommen. Door unieke constructie van de aandrijving met een 3 fase motor is deze zeer licht.

Huima specials heeft tevens een handbediende aandrijving ontwikkeld. Deze vindt zijn toepassing in de kleinere schermen of daar waar een elektrische aandrijving niet nodig is.
De aandrijving heeft een unieke constructie waardoor elke schermbuis direct op de uitgaande as gemonteerd kan worden.

Technische Specificaties

3-fase motoren

1-Fase Motoren

wormwielkasten

W1-12 120

accessoires

Cannot find the download. ID=187

Montagesteunen

INSTRUCTIES >>

TECHNISCHE INFORMATIE >>

TERUG NAAR Scherming
FaLang translation system by Faboba