• Scherming

  Omdat de scherminstallatie een grote invloed op het kasklimaat heeft, worden aan scherminstallaties steeds hogere eisen gesteld.

  Omdat de scherminstallatie een grote invloed op het kasklimaat heeft, worden aan scherminstallaties steeds hogere eisen gesteld. De scherminstallatie moet goed en nauwkeurig sluiten, een klein schermpakketje hebben. Voor de vochtafvoer is de precieze instelling van een vochtkier zeer belangrijk. De betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van de aandrijvingen en eindbegrenzing worden steeds belangrijker. Door vele jaren ervaring en continu ontwikkelen, is een uitgebreide range aandrijvingen ontstaan. Voor de verschillende trek-duw schermen, draad- en rolschermen heeft Huima Specials de juiste aandrijving.
  Speciaal voor grote kassen heeft Huima Specials een uniek aandrijfsysteem ontwikkeld om zeer grote scherminstallaties (oppervlaktes tot 4 Ha!) met 1 motor te bedienen.
   

  Lees meer:
 • Hijsverwarming

  Om de verwarming zo efficiënt mogelijk te gebruiken is het gewenst dat de warmte op de juiste plaats wordt geleverd.

  Om de verwarming zo efficiënt mogelijk te gebruiken is het gewenst dat de warmte op de juiste plaats wordt geleverd. De verwarmingsbuizen hangen op een ideale hoogte boven het gewas, maar zijn op te hijsen voor de diverse bewerkingen zoals water geven, oogsten of het bewerken van grond. Bij hijsverwarming kan door middel van gaas het gewas worden ondersteund. Voor het hijsen van groeibuis en hijsverwarming is een uiterst betrouwbare en 100% zelfremmende aandrijving noodzakelijk. Vooral bij groeibuis kan het voorkomen dat meerdere malen per dag moet worden gehesen. Doordat de onderste positie van de buis altijd ruim boven de grond is, moet de aandrijving gegarandeerd zelfremmend zijn. Door de unieke constructie van de Huima Specials aandrijvingen wordt een probleemloze levensduur gewaarborgd.

  Lees meer:
 • Hijssystemen

  Nieuwe teeltmethoden en een optimaal gebruik van het beschikbare oppervlak in de kas vereisen nieuwe aandrijfoplossingen.

  Nieuwe teeltmethoden en een optimaal gebruik van het beschikbare oppervlak in de kas vereisen nieuwe aandrijfoplossingen.
  Het reinigen en ontsmetten van de kas gaat sneller en eenvoudiger als de goten en verwarmingsbuizen met lange liggers veilig kunnen worden opgehesen en bij de reiniging niet meer in de weg hangen.
  Om het kasoppervlak optimaal te benutten kunnen de goten dichter bij elkaar worden opgehangen. Om toch de benodigde werkzaamheden te kunnen uitvoeren moeten de goten om en om horizontaal of vertikaal verplaatst worden.
  Bepaalde teelten vereisen een hijsbare gewasdraad. Bijvoorbeeld bij een hoge draadteelt in de komkommers. Ook hierbij wordt over een groot oppervlak alle gewasdraden in één keer opgehesen.
   

  Lees meer:
 • Cabriokassen

  Bij cabriokassen wordt een venlokasdek vanuit de nok geopend waarbij het dek scharniert op de goot.

  Bij cabriokassen wordt een venlokasdek vanuit de nok geopend waarbij het dek scharniert op de goot. Door de grote oppervlakte is de belasting hoog, met bij behorende krachten. Om in geval van regen en/of wind snel te kunnen sluiten zijn snelle aandrijvingen gewenst die uiteraard wel te allen tijde 100% zelfremmend blijven. Speciaal voor toepassing in cabriokassen maakt Huima speciale tandheugels en aandrijvingen om de kas snel en gecontroleerd te kunnen openen en sluiten.

  Lees meer:
 • Luchting

  De verschillende soorten van luchting in venlo- en breedkapkassen vereisen een diversiteit aan aandrijfcomponenten.

  De verschillende soorten van luchting in venlo- en breedkapkassen vereisen een diversiteit aan aandrijfcomponenten. Huima Specials heeft hiervoor diverse nauwkeurige en betrouwbare aandrijvingen ontwikkeld.

  Lees meer:
FaLang translation system by Faboba